Engell: De Radikale vil blokere dagpengereform før valg

06/07/2014 15:42

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Socialdemokraterne og venstrefløjen kan godt glemme alt om at få lempet dagpengereformen, så ledige får dagpenge i mere end to år eller kan optjene ret til dagpenge hurtigere end på et år. De Radikale vil nemlig ikke ændre dagpengereformen før det kommende folketingsvalg.

Det vurderer politisk kommentator Hans Engell, efter at flere anonyme socialdemokratiske ministre og folketingsmedlemmer i Berlingske siger, at de ønsker dagpengereglerne ændret.

- De Radikale har slået hælene fuldstændig i. Dagpenge var et af De Radikales hovedkrav, da man etablerede regeringen. Det har ligget fuldstændig klart, at man ikke ville rulle tingene tilbage under nogen omstændigheder, siger Hans Engell.

- Der er endnu mindre, der taler for det, med udsigt til flaskehalse på arbejdsmarkedet.

I det sorte Tårn tvang De Radikale S og SF til at acceptere VK-regeringens dagpengereform, som beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) så måtte gennemføre. Nu kræver SF og Enhedslisten indrømmelser i forbindelse med de kommende forhandlinger om finansloven for 2015.

- Dagpenge er regeringens sidste giftige sag. Den kan få en finanslov med Enhedslisten til at falde på gulvet. Enhedslisten bygger op til, at der skal komme væsentlige indrømmelser, siger Hans Engell.

Det kan udløse et folketingsvalg, hvis regeringen ikke laver en rød finanslov med SF og Enhedslisten, for Venstres formand Lars Løkke Rasmussen lægger næppe stemmer til næste års finanslov. Og De Radikale vil ikke hjælpe Socialdemokraterne ud af kattepinen med dagpengene, mener han.

- Det er klart mit indtryk, at Margrethe Vestager og de øvrige radikale ministre overhovedet ikke er indstillet på at give sig på dette punkt. Derfor er der no-go for Socialdemokraterne, siger Hans Engell.

Der sker intet med dagpenge, før regeringens dagpengekommission er færdig om halvandet år, mener han.

/ritzau/