Engell: Det er 50-50 om Thorning eller Løkke vinder

Selvom meningsmålingerne entydigt har dømt statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) som taber ved folketingsvalget, så mener politisk kommentator Hans Engell, at valget kan blive langt tættere, end målingerne spår.

- Det er 50-50, siger Hans Engell og tilføjer:

- Det bliver et af de mest spændende og meget dramatiske valg. Blå blok har ført i fire år i samtlige målinger, og der ikke har været én måling, hvor rød blok har haft flertal.

- Men i de sidste målinger haler rød blok ind. Og hvis vi tager personmålingerne, så står Thorning meget stærkt, siger Hans Engell.

Han mener, at valgkampen vil blive præget af, at Helle Thorning-Schmidt bliver valgkampens centrum for rød blok.

Hun skal trække de afgørende stemmer hen over midten. Og det kan lade sig gøre, fordi der er et opbrud blandt vælgere, og flere er villige til at skifte parti:

- Samtidig har vi i valgene i Storbritannien og Israel set, at en siddende regeringschef via en aggressiv og offensiv valgkamp kan hente mange procentpoint ind.

- Det oplevede vi også ved det sidste valg i Danmark, hvor Lars Løkke førte en meget offensiv valgkamp og hentede tre procentpoint ind på Thorning, siger Hans Engell.

/ritzau/

 

Dagens Gossip