Engell: Det er en kæmpe næse til Søren Pape

De Konservatives partileder, Søren Pape Poulsen, kritiseres klart af Statsforvaltningen, fordi han som Viborgs daværende borgmester ikke tjekkede markedsværdien, da kommunen gav to sponsorater til byens fodboldklub.

Og kritikken rammer Søren Pape Poulsen på et særdeles dårligt tidspunkt, mener politisk kommentator, Hans Engell, der selv har en fortid som leder af De Konservative.

- Det er en kæmpe næse til Søren Pape på det værst tænkelige tidspunkt. Han står med meningsmålinger, som ligger under valgresultatet, der var partiets ringeste i 100 år. Han kan håbe på, at sagen nu er afsluttet, og at der ikke kommer sanktioner, siger Hans Engell.

Søren Pape Poulsen står som partileder svagt på Christiansborg. Da han ikke er medlem af Folketinget, kan han ikke som andre partiledere deltage i spørgetimen med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

I partiet fremstår han ifølge Hans Engell svækket, fordi den tidligere partileder Lene Espersen har forladt politik for at blive administrerende direktør i Danske Arkitektvirksomheder. Derfor suppleres Søren Pape Poulsen af den uerfarne Mai Mercado som politisk ordfører, påpeger Engell.

- Lene Espersens afgang har svækket De Konservative. Pape og Espersen var tænkt som det par, der skulle føre De Konservative gennem den kommende valgkamp. Pape var den friske og uerfarne, mens hun var den drevne og trænede politiker, siger Hans Engell.

Spørgsmål: - Er han en slags "Dead Man Walking"?

- Nej, det kan man ikke sige, men han er alvorligt vingeskudt. Det bliver helt afgørende for ham og De Konservative, at han under valgkampen kan kommunikere direkte til vælgerne, mener politisk kommentator Hans Engell.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip