Engell: Det er uklogt af Løkke at tie om landbrugspakken

06/04/2016 10:57

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Det er en politisk tabersag, når statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ikke vil forklare landbrugspakken ved et samråd i Folketinget og også nægter at stille op for at besvare spørgsmål i folketingssalen, selv om det fra flere sider er blevet kritiseret, at statsministeren har været meget direkte involveret i udformningen af pakken.

Det vurderer politisk kommentator Hans Engell, efter at det er kommet frem, at Løkke og fire ministre har meldt afbud til samråd, og Løkke selv afviser at redegøre for sagen i folketingssalen.

Begrundelsen er, at Løkke og ministrene "af principielle grunde ikke finder anledning til at besvare spørgsmål vedrørende regeringsinterne forhold".

- Det er meget uklogt af ham. Han løber en stor risiko for, at det udadtil kommer til at se ud, som om regeringen og partiet Venstre et ét fedt. Den risiko løber man ikke i en flerpartiregering, siger Hans Engell.

Løkke bør stille op til et samråd om sagen eller besvare spørgsmål i folketingssalen om landbrugspakken, mener Hans Engell.

- Det er en meget arrogant behandling af Folketinget i betragtning af, at han kun sidder med 34 mandater og er fuldstændig afhængig af, at de andre blå partier bakker op om ham, siger han.

Løkke har meldt afbud ligesom transportminister Hans Christian Schmidt (V), erhvervsminister Troels Lund Poulsen (V), undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) samt miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V).

Løkke lagde ifølge Berlingske pres på daværende miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), før landbrugspakken blev fremlagt og forhandlet.

Løkke kan risikere at komme i mindretal, når De Konservatives ultimatum fredag udløber for at få en naturpakke som kompensation for landbrugspakken, påpeger Hans Engell.

Spørgsmål: Løkke afviser måske for ikke at blive slidt politisk ned?

- Det er klart. Oppositionen gør ikke dette af venlighed over for Lars Løkke. Enhver statsminister vælger selv, hvor han vil lægge snittet i forhold til Folketinget, siger Hans Engell.

/ritzau/