Engell efter ny måling: Thorning skal håbe på mirakel

Det begynder at se mere end almindeligt svært ud for regeringen i kampen for at fastholde magten efter et kommende valg.

For selvom Helle Thorning-Schmidt fortsat har et år at løbe på, så viser en ny meningsmåling, som Voxmeter har foretaget for Ritzaus Bureau nu, et kolossalt forspring til blå blok.

96 mandater ligger partierne bag Lars Løkke Rasmussens statsministerkandidatur nu til, og det forspring bliver meget svært at hente, vurderer politisk kommentator Hans Engell.

- Håbet om at kunne fastholde regeringsmagten begynder at svinde. Forskellen mellem blå og rød blok er nu så stor, at der nærmest skal et mirakel til for, at Thorning kan vinde valget, konstaterer han over for Ritzau.

- Det er en særdeles kold efterårsstart for S. Deres store håb i foråret var, at de kunne gå på ferie med gode meningsmålinger, og at de i løbet af sommeren ville blive endnu bedre, tilføjer han.

Kommentatoren finder det bemærkelsesværdigt, at partierne bag den siddende regering mister opbakning, selv om at nøgletallene viser, at det går fremad for den danske økonomi.

- Regeringens politik lykkes, men de kan ikke holde på vælgerne, konstaterer Hans Engell.

De seneste uger har den politiske dagsorden været styret af et nyt udlændingeudspil fra Venstre på den ene side og et krav om en hurtig ændring af dagpengesystemet fra Enhedslisten, SF og dele af fagbevægelsen på den anden side.

- På begge områder er regeringen rigtig klemt, og derfor er Thorning nødt til at gøre noget for dem, der falder ud af dagpengesystemet, og få et fastere greb om udlændingepolitikken, konstaterer Hans Engell.

Han mener samtidig, at målingen aflyser enhver tanke om et valg i det kommende efterår.

- Det absolut mest sandsynlige er et valg mellem april og juni næste år, vurderer kommentatoren.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip