Engell: Eldrups kritik får ingen betydning

Tidligere administrerende direktør Anders Eldrups åbenmundethed om salget af Dong-aktier til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs får ingen politisk betydning for regeringen.

Det vurderer politisk kommentator Hans Engell.

- Det kommer ikke til at flytte noget. De partier, som støttede salget, vil sige, at Eldrups udtalelser er set i bagspejlet.

- At økonomien var nødlidende, da han forlod Dong, og at hele feltet blev undersøgt med Goldman Sachs som eneste realistiske mulighed. Der var ingen lette løsninger på det tidspunkt, siger Hans Engell.

Men selv om den tidligere Dong-direktørs udtalelser ikke får jorden til at ryste under regeringen og finansminister Bjarne Corydon (S), så medvirker den til at holde liv i kritikken af salget.

- Det er klart, at de partier (DF og Enhedslisten), som kritiserede salget, vil bruge Eldrups udtalelser som en anledning til at fortsætte kritikken. Men den dør hurtigt ud alene af den grund, at der jo ikke lå en løsning, da Eldrup stoppede, siger Hans Engell.

Men for Bjarne Corydon har sagen kostet dyrt i Socialdemokratiet:

- Internt i partiet har sagen givet Corydon et grundstød. Det kom uventet, at der var så mange, der reagerede negativt på beslutningen.

- Især den kritik, der kom fra blandt andre fagbevægelsen og Poul Nyrup Rasmussen har svækket ham i en sådan grad, at han aldrig rigtigt er kommet til kræfter igen.

- Han har betalt en høj pris for sagen, siger Hans Engell.

Det er første gang, at Anders Eldrup udtaler sig om salget af Dong-aktier til Goldman Sachs. Det sker i en såkaldt single fra Zetland samt i interviews med flere medier, herunder Ritzau.

Han siger blandt andet, at han brugte sine sidste år i selskabet på at forsøge at flytte vindkraft-divisionen i Dong over i et datterselskab med egen bestyrelse.

Sådan et selskab ville ifølge Eldrup kunne blive et decideret guldæg.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip