Engell: Eva Kjer står til kæmpe næse for vandmiljøsag

Skrevet af admin

16/02/2016

Mest læste i dag

Landbrugspakken kan koste miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) en kæmpe næse, men ikke hendes politiske liv, med mindre der kommer ny belastende oplysninger. Hendes skæbne ligger i De Konservatives hænder.

Det vurderer politisk kommentator Hans Engell.

- Det står fuldstændig klart, at De Konservative dels afgør, om regeringens gylleplan overhovedet kan vedtages ved tredjebehandlingen, dels om Eva Kjer Hansen må gå af som minister, siger Hans Engell.

Først fastslog Eva Kjer Hansen, at pakken ville forbedre vandmiljøet, men ministeriet indrømmede mandag over for De Konservative og Dansk Folkeparti, at vandmiljøet forringes.

Hans Engell venter, at hun klarer skærene, hvis der ikke kommer nye oplysninger.

- Indtil videre ligner det en meget stor næse til hende. Som jeg ser det, ligger der ikke nogen rygende pistol i hendes udvalgssvar og samråd, siger Hans Engell.

Regeringen har oplyst til Folketingets partier, at kvælstof i vandmiljøet reduceres i alle årene fra 2016 til 2021. Eva Kjer Hansen har fastholdt, at landbrugspakken gavner miljøet.

Det er overraskende, at hun både kan lempe landbrugets vilkår og forbedre miljøet, mener han.

- Det har jeg ikke oplevet kunne lade sig gøre på noget tidspunkt. Enten gik det ud over miljøet eller landbrugets indtjening, siger Hans Engell, som var formand for miljøudvalg, da Folketinget sidst i 80'erne vedtog store vandmiljøplaner.

Selv om Eva Kjer Hansen har svækket regeringens grønne profil, ser landbruget hende som en "Jeanne d'Arc". I Venstre er hun en heltinde, mener Hans Engell.

- Sagen handler også om, at nu skal Jylland tilbage til Venstre, som vil generobre tabte vælgere, siger han.

/ritzau/