Engell: Fokus på flygtningepolitik gavner Løkke og co.

Det er til gavn for den borgerlige fløj i Folketinget, at debatten i valgkampen særligt de seneste dage har drejet sig om udlændinge- og asylpolitikken, mener politisk kommentator Hans Engell.

- Flygtningedebatten gavner de blå, det er jeg ikke i tvivl om. Det gør den, fordi der i Danmark er et klart ønske om stramninger, siger han.

- Der er ingen tvivl om, at det her er et emne, der optager rigtig mange vælgere, og det er også en sag, der kan flytte stemmer, mener Hans Engell.

Mens Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative onsdag har indrykket en fælles annonce i morgenaviserne under overskriften "Udlændingepolitikken skal tilbage på sporet", er der større uenighed mellem Socialdemokraterne og resten af rød blok.

Her tog De Radikale eksempelvis tirsdag afstand fra Venstres asyludspil, mens Socialdemokraterne meldte sig parat til at forhandle med Venstre om forslagene.

Det er der en klar årsag til, mener Hans Engell.

- Det er interessant at se, at Socialdemokraterne ikke vælger konfrontationen med Venstre på det her område. I stedet vælger Thorning at sige, at hun er klar til at forhandle om det, som Venstre har lagt frem.

- I stedet for at tage et opgør vælger de at være åbne og modtagelige for stramninger. Det gør de, fordi de ved, at det her valg afgøres af de vælgere, der ligger mellem Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti. Det er tydeligt, at Socialdemokraterne ikke har tænkt sig at tabe vælgere på det her emne, vurderer Hans Engell.

Selvom udlændingedebatten fylder meget i valgkampen, mener den politiske kommentator ikke, at tonen er "specielt skarp" sammenlignet med i de seneste valgkampe.

- Det er sværere at køre en hård tone, fordi vi ved, at der er en humanitær katastrofe som baggrund for de høje flygtningetal, siger Hans Engell med henvisning til blandt andet de mange bådflygtninge, der går om bord på synkefærdige både i Nordafrika i håbet om at nå Europa.

/ritzau/

 

Dagens Gossip