Engell: Integrationen er et kæmpe problem for regeringen

Det er en politisk nødvendighed, at regeringen får langt flere flygtninge og indvandrere i job. Ellers får Danmark en milliardregning i større sociale udgifter, og samfundet splittes stadig mere med en etnisk underklasse i ghettoer.

Det siger politisk kommentator Hans Engell.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fremlagde onsdag regeringens integrationsudspil, som skal skaffe 30.000 flygtninge og indvandrere tilknytning til arbejdsmarkedet.

- Regeringen står med et problem, som er meget, meget stort. Både politisk, økonomisk og i samfundet. Ingen regering kan leve med, at et kæmpestort antal flygtninge ikke får plads på arbejdsmarkedet og opbygger et parallelsamfund, siger Hans Engell.

Det er helt katastrofalt, at kun hver fjerde flygtning har job efter 10 år i Danmark. Det trækker skygger såvel over SR-regeringens indsats som VK-regeringen, påpeger han.

- Det er simpelt hen en samfundsøkonomisk nødvendighed, at der sker noget. Desuden er udlændingepolitikken et meget tungt emne i valgkampen. Det er meget usandsynligt, at vi får et stort, bredt forlig om udlændingepolitikken, vurderer Hans Engell.

Han tror ikke, at regeringen får en aftale klar 1. juli, som statsministeren håbede på sit pressemøde.

- Debatten vil komme med fuld styrke. Men med udspillet kan statsministeren sige, at regeringen sætter noget i gang, siger Hans Engell.

Spørgsmål: - Så Thorning vil lukke en flanke for blå blok i udlændingepolitikken?

- Ja. Men det er ikke kun politisk taktik. Det er også frygten for, at udgifterne kæntrer, siger Hans Engell.

- Men man skaber også grobund for ekstreme miljøer i store boligområder, hvor mange beboere er på kontanthjælp, ikke taler dansk, og kvinderne ikke har en tilgang til arbejdsmarkedet, siger Hans Engell.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip