Engell: Løkke spiser vælgerne af med overfladisk snak

Sagen om, hvorvidt Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen har betalt korrekt skat af tøj for 152.000 kroner og en ferierejse til kone og søn betalt af partikassen, er langt fra blevet lukket, selvom partiets forretningsudvalg tirsdag aften udtrykte støtte til formanden.

Det mener politisk kommentator Hans Engell efter et skæbnemøde, der blev afholdt i forretningsudvalget på hotel Crowne Plaza i København.

- Hvis den udredning, som forretningsudvalget har fået, er grundig, er det en overfladisk forklaring, som blev præsenteret for vælgerne, siger Hans Engell.

Han fremhæver, at Lars Løkke Rasmussen, uden at sætte beløb på, frit kunne have fortalt, hvornår han har betalt skat af det tøj, som han har taget ud til sig selv, efter at partikassen har betalt for det.

- Derfor bliver sagen ikke lukket af ved pressemødet, fordi der stadig er for mange spørgsmål tilbage. Spørgsmålet er, hvor meget har sagen skadet Venstre? Vi vil se, at Venstre dykker markant i meningsmålingerne.

- Forretningsudvalget åbnede op for, at der kan komme nye afsløringer. Venstre vil ikke gøre pressens arbejde, men partiet kan se, hvad der er blevet betalt penge til, siger han.

Fremadrettet er der flere store udfordringer for Lars Løkke Rasmussen, som kan gøre, at sagen vil "eksplodere igen".

- Vil Venstres bagland føle, at de fik en forklaring? Tidligere tirsdag stod en masse borgmestre frem og krævede dokumentation, men de fik ingen forklaring.

- Er der noget udestående med skattevæsnet, vil sagen eksplodere igen. Det er nogle kæmpestore udfordringer, som man ikke fik afklaret her til aften, lyder det.

I den seneste tid, er der sået tvivl om, hvorvidt Lars Løkke Rasmussen og Venstre har betalt korrekt skat af tøj til formanden for 152.000 kroner og en ferierejse til Lars Løkkes kone og søn for 11.000 kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip