Engell: Løkkes dyre rejser er kernen i klimasagen

Venstre-lederen Lars Løkke Rasmussens voldsomt dyre rejser på første klasse for bistandsmidler er uanset hvad kernen i den voksende storm omkring klimaorganisationen Global Green Growth Institute (GGGI), som Løkke Rasmussen har været formand for siden foråret 2012.

Det vurderer politisk kommentator Hans Engell. Dermed mener han, at al anden kritik af GGGI, der lige nu popper op fra alle sider, er sekundær.

- Det er en dramatisk sag, hvor oppositionens leder i den grad er havnet i gyngerne ved at have brugt for mange penge. Derfor er hans pressemøde på søndag helt afgørende både for ham selv, for dansk politik og for regeringen.

- Kan han ride stormen af? Eller fortsætter uroen i oppositionen og den daglige kritik også i de borgerlige medier lige op til et vigtigt kommunalvalg, lyder det fra Hans Engell.

De seneste dage er der dukket anklager op om korruption i GGGI fra Rigsrevisionen i Sydkorea, hvor GGGI er stiftet. Også herhjemme kritiseres GGGI's indsats af eksperter og NGO'er for tvivlsomme resultater.

Fredag meldte udviklingsminister Christian Friis Bach (R) ud, at GGGI's forhold og økonomi skal granskes grundigt, før der tages stilling til, om Danmark vil bidrage med yderligere ud over de 90 millioner kroner, som VK-regeringen donerede for tre år siden.

Men ifølge Hans Engell er den del fortsat bare business as usual.

- Oprindeligt fik GGGI en treårig bevilling på 90 millioner kroner. Så skulle man se på udkommet, og om man skulle fortsætte, så det var blevet evalueret af Udenrigsministeriet under alle omstændigheder helt uafhængigt af sagen om Lars Løkke Rasmussens rejseudgifter, siger Hans Engell.

/ritzau/

 

Dagens Gossip