Engell om Venstres valgmanual: Helt udramatisk

Onsdag blev en manual på 80 sider med beskrivelser af Venstres politik og forslag til angrebspunkter i forhold til andre partier lækket til TV 2 News.

Det førte til kritik af Venstre og Lars Løkke Rasmussen, som tidligere har fastslået, at Venstre "ikke vil konkurrere om, hvem der kan tegne det sorteste billede af modstanderne".

Men valgmanualen til Venstres folketingskandidater er helt udramatisk. Og den siger intet om Lars Løkke Rasmussen og Venstre-toppens linje i den kommende valgkamp, mener politisk kommentator Hans Engell.

- De her manualer er først og fremmest tiltænkt partiets græsrødder og de menige folketingskandidater. Det er ikke en manual, der laves for den øverste partiledelse, siger Hans Engell.

Han peger på, at man i valgkampen formentlig vil se én linje fra Lars Løkke Rasmussen og én anden fra de menige folketingskandidater i Venstre.

- Venstres folketingskandidater skal ikke sidde med foldede hænder og bede aftenbøn i en valgkamp. De skal gå i kødet på deres modstandere lige som Socialdemokraterne og DF'erne og alle andre skal. Det er det, den politiske kamp består i, siger Hans Engell.

Han mener derfor ikke, at der kan trækkes en linje fra Løkkes tidligere udtalelser om at undlade at tegne negative billeder af modstanderne og så valgmanualen.

- Der her er en fuldstændig naturlig del af en valgkamp. Det, Løkke mente, da han talte om, at man ikke skal gå ud i personkampagner, er ment på overordnet plan.

- Det betyder ikke, at Venstres folketingskandidater ikke skal gå løs på socialdemokrater rundt omkring i landet. Og jeg vil væde på, at Socialdemokraterne og de øvrige partier laver tilsvarende valgbøger, siger Hans Engell.

Lækket af manualen kan opfattes som en fjendtlig handling over for Lars Løkke Rasmussen og V-toppen fra andre dele i partiet.

Men manualen er sendt til så mange personer i Venstre, at det ikke giver mening at spekulere i, om det eksempelvis er modstandere fra formandsopgøret, der står bag, mener Engell.

Samme melding kommer fra politisk kommentator Jarl Cordua, som er vært på Radio24syv.

- Kristian Jensen og hans støtter er også interesseret i, at partiet kommer i regering, så der bliver adgang til ministerposter, siger Jarl Cordua, der betegner det som problematisk, hvis Venstre ikke lavede valgmanualer, der kunne forberede kandidaterne til den kommende valgkamp.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip