Engell: Pape står med en rigtig møgsag

En drømmestart kan man næppe kalde den nyudråbte K-leder Søren Pape Poulsens indtog på Christiansborg.

Med en sag om ulovlig fodboldstøtte på nakken og fokus på hans seksualitet har Søren Pape Poulsen fået en særdeles hård start på Borgen, vurderer politisk kommentator og tidligere leder for De Konservative, Hans Engell.

- Fodboldsagen fylder utrolig meget, og han har haft svært ved at forklare sig ud af den. Det er en rigtig møgsag, han skal slæbe rundt på, siger han til Ritzau.

Den afgående Viborg-borgmester er blevet beskyldt for at støtte fodboldklubben Viborg FF indirekte gennem et sponsorat, som det kommunalt ejede selskab Energi Viborg har købt for over tre millioner kroner tilbage i 2011.

En sag, han allerede fik smidt i hovedet på sin første arbejdsdag på Christiansborg.

Torsdag var dagen, hvor De Konservative holdt deres første sommergruppemøde med Pape i spidsen. Dog druknede budskaberne om hårdere straffe mod indbrudstyve i journalisternes gentagne spørgsmål til Viborg-handlen.

Det er et problem for et parti, der i øjeblikket står til blot at få 5,2 procent vælgernes stemmer, viser Ritzau Index, der er et gennemsnit af landets fem toneangivende meningsmålinger, Voxmeter, Epinion, Gallup, Greens og Wilke.

Sagen er alvorlig, da den tager sendetid fra de politiske budskaber, påpeger Hans Engell.

- Pape har brug for, at den her fodboldsag hurtigst muligt bliver lagt bag ham, så han for alvor kan komme på banen med politiske meldinger, siger han.

Derudover har der været rumsteren om Papes seksualitet, der har fået ham til at stå frem i offentligheden og erklære, at han er homoseksuel.

- Det har været synligt besværligt for ham at tale om sin seksualitet. Det er en svær sag i et parti, der har været kritiske over lovgivning om homoseksuelles retsstilling, siger Hans Engell.

På sommergruppemødet kom det frem, at tidligere minister og K-leder Lene Espersen skal være partiets politiske ordfører.

Det stiller ekstra krav til Pape om at profilere sig.

- Med Lene Espersen som politisk ordfører og Brian Mikkelsen som gruppeformand bliver der hård konkurrence. Pape skal passe på, at han ikke forsvinder og at det er de andre, der kommer til at fylde i medielandskabet, siger Hans Engell.

/ritzau/

 

Dagens Gossip