Engell: Regeringen kommer i tæt parløb med VK i 2014

Skrevet af admin

|

26/11/2013

Dagens topnyheder

Enhedslisten er kørt ud på et sidespor efter tirsdagens aftale om finansloven for 2014, og sådan vil det fortsætte hele næste år, vurderer politisk kommentator Hans Engell.

- Hele den politiske dagsorden for 2014 er en lang invitation til et samarbejde mellem regeringen og de borgerlige partier, så jeg kan ikke se Enhedslisten være inde i nogen som helst større sammenhæng.

- I 2014 vil alt den tunge politik blive gennemført sammen med de borgerlige partier, siger Engell.

Efter et dramatisk forhandlingsforløb stod det tirsdag aften klart, at regeringen er klar til at præsentere en finanslovaftale med Venstre og De Konservative.

De borgerlige partier blev inviteret til forhandlinger af regeringen, efter at forhandlingerne med Enhedslisten var brudt sammen mandag.

- Finanslovaftalen betyder en ting, nemlig at vi nu har en regering, der overlever uden noget parlamentarisk grundlag, siger kommentatoren.

Hans Engell vurderer, at aftalen ikke får den helt store betydning for, hvornår der bliver udskrevet Folketingsvalg. Det bliver ikke lige foreløbig, vurderer kommentatoren.

- Jeg har hidtil troet på Folketingsvalg i foråret 2015, men det kan være, at det i stedet bliver i slutningen af 2014 eller i starten af 2015.

- Omvendt er der ingen tvivl om, at Lars Løkke Rasmussen (V) har besluttet, at dette totalopgør med regering ikke fører til noget, for der vil Enhedslisten formentlig redde regeringen igennem.

- Det er en regering uden parlamentarisk grundlag, men som overlever frem til noget, der minder om et ordinært valgtidspunkt, siger Engell.

/ritzau/