Engell: S-kampagne ligner et flop

Der mangler politisk bid i den kampagne, som Socialdemokraterne søndag lancerede mod Dansk Folkepartis mange forslag til forbedring af den offentlige service. Det mener politisk kommentator Hans Engell.

- Jeg tror, at kampagnen bliver et flop. For det første fordi, at jo tættere vi kommer på et valg, desto lavere kursværdi har den form for kampagner i vælgernes øjne.

- Vælgerne ved godt, at Dansk Folkeparti kommer med mange løfter og forslag, som er ufinansierede, og at DF selv kalder det en ønskeliste, som man hen ad vejen vil kæmpe for at få indført. Så det kommer ikke rigtig til at ryste noget, mener han.

- Og for det andet indeholder kampagnen ikke ret meget nyt. Socialdemokraterne har tidligere (i april, red.) været fremme med de her tal uden, at det rigtig rykkede noget.

Ifølge Hans Engell er det da heller ikke forventningen hos Socialdemokraterne, at kampagnen nu og her vil tilbageerobre nogle af de mange vælgere, der i tidens løb har forladt Socialdemokraterne til fordel for Dansk Folkeparti.

- Socialdemokraterne ved jo godt, at sådan en kampagne ikke umiddelbart rykker stemmer fra den ene dag til den anden. Men man vil gerne have folk til at tænke "hvor skal pengene komme fra", hver gang Kristian Thulesen Dahl eller Peter Skaarup foreslår noget, siger Hans Engell.

- Men hvis man for alvor ville have lagt tryk på, skulle man have kørt det helt store skyts i stilling med Bjarne Corydon, Henrik Sass Larsen og Mette Frederiksen i stedet for at lade Henrik Dam Kristensen gå ud med det, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip