Engell spår meget spændende valgkamp

Skrevet af admin

|

01/12/2013

Dagens topnyheder

Det næste folketingsvalg udfald er slet ikke så givet, som det så ud i de første to år, efter at Helle Thorning-Schmidt (S) blev statsminister i stedet for Lars Løkke Rasmussen (V).

Det siger politisk kommentator Hans Engell, nu da Voxmeters ny meningsmåling for Ritzau viser et blåt flertal med 91 mandater mod 84 til Socialdemokraterne, SF, De Radikale og Enhedslisten.

- Dansk politik er gået ind i en ny fase. Det kommende år indtil næste folketingsvalg bliver meget mere spændende end de sidste par år med massiv blå føring. Nu peger det mere mod dødt løb mellem to blokke, som er stort set lige store, siger Hans Engell.

For en uge siden havde Voxmeter et smalt rødt flertal med 88 mandater mod 87 til de borgerlige partier. Samtidig blev Socialdemokraterne landets største parti.

- Forskellen viser, at en valgkamp bliver rigtig afgørende. Ingen kan på forhånd sige, hvem der bliver statsminister, siger Hans Engell.

Selv om finansloven ikke sætter sig spor i målingen, får den røde fløj knubs af krigen på avisannoncer mellem Socialdemokraterne og SF samt Enhedslisten, vurderer han.

- Jo mere de røde partier slås og kaster annoncer i nakken på hinanden, desto mindre troværdighed har det, når (SF's formand, red.) Annette Vilhelmsen siger, at det var en meget lille aftale for Venstre, som stort set måtte spise af rød bloks hænder, siger Engell.

- Det er en stor fordel for Løkke. Det bekræfter hans billede af, at Venstre fik ganske meget ud af aftalen, mener han.

Hans Engell venter flere spændinger mellem regeringen og Enhedslisten, nu da der er lagt op til reformer af beskæftigelse og folkeafstemning om patentdomstol og EU-parlamentsvalg i foråret 2014.

- Det kan blive et år præget af en rimelig koldfront mellem regeringen og Enhedslisten, siger Hans Engell.

/ritzau/