Engell: Venstres lange sommerferie har kostet vælgere

Venstre-ministrene har holdt for lang sommerpause fra skærmen, og derfor går partiet tilbage i en ny Voxmeter-måling foretaget for Ritzau.

Det mener politisk kommentator Hans Engell.

- Der er adskillige ministre, der har været fuldstændig væk fra skærmen. Der er for mange, der har taget en lidt for lang slapper, og det betaler regeringen for. Når der ikke er nogen synlighed, så bliver det de andre partier, der løber med dagsordenen, siger han.

Regeringspartiet står til at få 16,4 procent af stemmerne. Det er en tilbagegang på 3,1 procentpoint fra valgresultatet på 19,5 procent og 34 mandater i juni 2015.

Før sommeren stod partiet til at få 18,1 procent af stemmerne.

- Det viser, at det ikke er gratis, når en hel regering holder ferie i halvanden måned. Jeg undrer mig meget over, at der ikke er flere ministre, der har brugt sommeren til at lufte nogle af de forslag, som de kommer med i løbet af efteråret, siger Hans Engell.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og resten af regeringen står over for en lang række forhandlinger, som skal falde på plads i efteråret, blandt andet finansloven og en økonomisk 2025-plan.

Kommentatoren tror dog ikke, at den lave vælgeropbakning vil have den store betydning for de forestående forhandlinger.

- Det gør selvfølgelig, at Venstre står svagere, men det bliver ikke afgørende for, om man når et resultat eller ej. Der er heller ikke andre af partierne, der har rykket sig markant, siger han.

Voxmeter-målingen viser, at der er tæt på dødt løb mellem rød og blå blok.

Samlet set er flertallet tippet over på rød side - med en meget snæver føring på 49,8 procent mod blå bloks 49,5 procent.

Det kan betyde, at udsigten til en væltet regering og et valg i utide kan blive noget mere usikker på trods af trusler om dette fra Liberal Alliance, hvis partiet ikke får opfyldt ønsker om topskattelettelser.

- Det er en måling, der dæmper valglysten. Jeg tror ikke, at LA skruer ned af den grund, men der er ingen af partierne, der vil være særligt sultne efter et hurtigt valg, siger Hans Engell.

/ritzau/

 

Dagens Gossip