Engell venter hård slutspurt og personopgør

Valgkampen kan slutte med stærke personlige opgør. Dels fordi det er vind eller forsvind for statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, dels fordi hun har ført en stærkt personlig kampagne mod ham.

Det siger politisk kommentator Hans Engell efter valgkampens første uge med Thorning i en rød offensiv, som har udlignet knap fire års blåt forspring.

- Det var grænseoverskridende i den første duel mellem Thorning og ham, at hun mobbede ham i dén grad. Det har vi ikke oplevet mellem to statsministerkandidater, siger Hans Engell.

- Kampen om magten er stor. Der står utrolig meget på spil. Taber de røde, så er Helle færdig. Ikke alene som statsminister, men også som partileder. Taber de blå, kommer der et større skifte, fordi Løkke må gå som formand. Venstre får et formandsopgør.

På sidelinjen ser De Radikale partiets politiske rolle som ny efter et rødt nederlag. De Konservative får ny formand, hvis Søren Pape Poulsen ikke vælges i Viborg og sikrer liste C ny fremgang, vurderer Hans Engell.

- Vi oplever et drama uden lige. Valgkampens første uge har båret præg af, at Socialdemokraterne har forberedt sig utrolig godt. De har stille og roligt bygget op over fem måneder. Mens de blå og især Venstre virkede mærkeligt uforberedte, mener han.

Valgkampens første uge har vist, at det ikke var nok for Venstre at gå til valg på uklare sigtelinjer. Det er en svaghed, at Løkke ikke har mere konkret at byde på, mener Hans Engell.

- Mobningen af Lars Løkke besvares formentlig. Der kommer en gengældelse fra blå lejr mod Thorning. De vil optrappe på udlændinge og sundhed. Det bliver et hamrende hårdt opgør. I den sidste uge vil vi se en rimelig desperat kamp om mandaterne, siger Hans Engell.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip