Enhedslisten: Børnene har brug for flere voksne

Mens alle venter på, at regeringen afslører sit politiske udspil på børneområdet, lægger Enhedslisten nu pres på for at få sine ønsker til børnenes fremtid igennem.

Der skal være flere pædagoger i landets vuggestuer og børnehaver, lyder det fra regeringens parlamentariske grundlag.

Det er Enhedslistens hovedkrav ved de kommende forhandlinger om den såkaldte børnepakke, som regeringen ventes at fremlægge om kort tid.

- Vi glæder os til at se regeringens børneudspil, men jeg er meget bekymret over, at regeringen øjensynligt ikke vil ansætte flere i vores børnehaver og vuggestuer, siger børne- og familieordfører Rosa Lund.

- For Enhedslisten er det et hovedkrav, at vi får en minimumnormering, der sikrer tid til det enkelte barn, siger hun i en pressemeddelelse.

Enhedslisten ønsker et lovkrav om, at der højst bør være seks børn per voksen i daginstitutionerne.

Men regeringens børnepakke indeholder ikke noget lovkrav om antallet af voksne i vuggestuer og børnehaver, har Socialdemokraterne tidligere fastslået.

Flere førende forskere har i Politiken vurderet, at der generelt er for få voksne i forhold til antallet af børn i landets vuggestuer og børnehaver.

Ifølge forskerne har mange institutioner nået et punkt, hvor udsatte børn lider skade, og selv robuste børn taber ved at være der. Også fagforeningen Bupl advarer om, at der er for få voksne i institutionerne, og at børnene risikerer at lide under det.

Enhedslisten mener, at privatiseringen af daginstitutioner skal stoppe, og dermed skal det ifølge partiets forhandlingsoplæg ikke længere være muligt for private virksomheder at trække profit ud af driften af daginstitutioner.

Ansatte i børnehaver og vuggestuer skal desuden bruge mindre tid på at krydse af og udfylde protokoller. For bureaukrati stjæler for meget af de voksnes tid, mener partiet.

- Vi skal sammen med kommunerne have ryddet op i kontrol og administration, så pædagogerne kan bruge tiden på børnene, siger Rosa Lund.

Partiet gentager desuden et forslag om, at forældre til små børn skal have bedre mulighed for at tage orlov og gå på nedsat arbejdstid.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip