Enhedslisten: Dong på børsen er en katastrofe

En katastrofe og dårligt nyt for danskerne.

Sådan betegner Enhedslisten den brede politiske opbakning i Folketinget til en kommende børsnotering af energiselskabet Dong Energy.

- Vi ved jo ikke, hvem der kommer til at være medejere og måske på sigt storaktionærer i vores energisektor. Det kan blive Putin's Gazprom eller diktaturstater i Mellemøsten, skriver partiets finansordfører, Pelle Dragsted i en pressemeddelelse.

- Det er virkelig sørgeligt, at partierne bag Dong-forliget i hemmelighed og uden nogen som helst form for debat med befolkningen nu har besluttet at sælge videre ud af vores fælles energiselskab.

- Vi har ikke engang fået belyst sagen om Goldman Sachs, før de nu vil sætte halvdelen af Dong til salg til højestbydende.

Ud over regeringspartiet Venstre står også Socialdemokraterne, De Konservative, De Radikale og SF bag aftalen.

Enhedslisten beskylder SF for at have begået løftebrud. Partiet peger på, at SF's finansordfører, Jonas Dahl, under valgkampen havde lovet, at partiet ikke ville være med til at sælge yderligere ud af Dong.

- Jeg er dybt forundret over, at partier, der kalder sig venstreorienterede, vil være med til at privatisere vores fælles energiselskab. SF sagde klart før valget, at de ikke ville sælge flere aktier i Dong. Nu medvirker de til præcis det. Det er simpelthen et svigt af vælgerne, siger Pelle Dragsted.

SF's finansordfører Jonas Dahl skriver i en meddelelse, at partiet ved at gå med i aftalen netop har forhindret en total privatisering af Dong - noget som han siger, at de borgerlige partier har ønsket i årevis.

- SF havde foretrukket, at staten beholdt hele sin aktiepost i Dong. Men den afgørende forskel går ved de 50 procent, og her har SF sikret, at vi fortsat ligger på den rigtige side af stregen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip