Enhedslisten får klaps i ny måling

Forud for Enhedslistens årsmøde i den kommende uge må partiet sande et større dyk i en meningsmåling, som Voxmeter har lavet for Ritzau.

For en måned siden kunne partiet mønstre opbakning fra 11,1 procent af de adspurgte, hvilket der ikke var noget usædvanligt i for partiet yderst på Folketingets venstrefløj.

Men nu er partiet dalet til 8,7 procents opbakning, viser målingen fra Voxmeter, der er foretaget i kølvandet på regeringens præsentation af vækstpakke og udspil til en kommende reform af beskæftigelsesområdet.

- Det går op og ned i målinger, men jeg tror da, at det kan have haft en betydning, at regeringen har fremlagt et beskæftigelsesudspil, der rent faktisk er et skridt tilbage mod den røde blok, siger Enhedslistens gruppeformand, Stine Brix.

- Og for os at se er det da langt vigtigere, at regeringen fører en mere solidarisk politik, frem for at vi lige står godt i nogle målinger, siger hun.

Hun betegner spørgsmålet om, hvorvidt Enhedslisten kan blive presset af et SF i en mere fri rolle uden for regeringssamarbejdet som "spekulativt".

- Men jeg kan da håbe, at regeringen kan blive presset af, at der nu er flere partier til venstre for regeringen, tilføjer hun.

Enhedslistens tabte stemmer passerer ikke hen over midten i dansk politik, men opsuges i stedet af Socialdemokraterne og SF, der begge kan mønstre en fremgang i den forgangne måned.

Socialdemokraterne går i målingen 2,6 procent frem, mens Socialistisk Folkeparti går 1,1 procent i opadgående retning.

På grund af en mindre Radikal tilbagegang er stillingskrigen mellem rød og blå blok stort set uforandret, hvilket samtidig er ensbetydende med en markant føring til oppositionen på 97 mandater mod rød bloks 78 mandater.

Partierne i blå blok - Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative - ligger stort set uforandret i forhold til målingen fra sidste måned.

Venstre er fortsat Folketingets klart største parti med 27,5 procent af stemmerne, og sammen med Dansk Folkepartis 17,9 procent, mønstrer de to partier alene 80 mandater.

Den maksimale usikkerhed i målingen er 2,7 procent. Usikkerheden varierer i takt med partiernes størrelse således, at der er den største statistiske usikkerhed for de største partier.

/ritzau/

 

Dagens Gossip