Enhedslisten frygter klimanedskæringer på finansloven

Regeringen bør tænke sig om en ekstra gang, når det kommer til de foreslåede besparelser på udviklingsbistanden, der skal finansiere dele af den øgede strøm af asylansøgere til Danmark.

For at kunne hente de varslede 2,5 milliarder kroner vil regeringen nemlig ifølge Enhedslisten spare på klimaprojekter i de fattige lande, og det står i skærende kontrast til konklusionerne i en alarmerende rapport om verdens klima, som FN's Klimapanel, IPCC, præsenterede søndag.

Her står det, at der skal handles nu, hvis vi skal holde temperaturstigninger og de affødte konsekvenser i nogenlunde skak i de kommende mange år.

- FN's nye klimarapport understreger, hvor tåbeligt og uansvarligt, det er, når regeringen lægger op til at spare på Danmarks støtte til klimaprojekter i de fattige lande næste år, udtaler Enhedslistens klimaordfører, Per Clausen, i en pressemeddelelse.

Han mener, at Danmark bør gå forrest i det internationale arbejde og tilbyde langt mere forpligtende samarbejde med andre lande, der er indstillet på at yde en særlig indsats for at løse klimaudfordringerne.

- Dette samarbejde bør omfatte både rige lande, lande der har gang i den økonomiske udvikling og decideret fattige lande. Og det er helt indlysende, at en sådan indsats kræver investeringer fra Danmark, fortsætter Per Clausen.

SF, der også forhandler finanslov med regeringen i øjeblikket, kræver ligeledes handling. Steen Gade, partiets klima- og energiordfører, vil have Folketinget til at debattere Danmarks linje frem mod klimatopmødet næste år i Paris.

Rapportens konklusioner peger netop frem mod topmødet, der skal holdes i Paris.

- Vi er et lille land, men et vigtigt. Vi er et grønt foregangsland, så vi kan og skal spille en vigtig rolle, siger Steen Gade.

/ritzau/

 

Dagens Gossip