Enhedslisten håber stadig på finanslovaftale

Enhedslisten er mødt op til nye forhandlinger om næste års finanslov med et fortsat håb om at lande en aftale med regeringen.

Det understreger Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, selvom et forhandlingsmøde tidligere onsdag tilsyneladende ikke bragte parterne tættere på hinanden.

- Jeg kommer med håb, hver eneste gang jeg kommer ind på Bjarne Corydons kontor. Men det er i sidste ende deres valg.

- Ønsker de at bøje deres politik i retning af højrefløjen. Det betyder flere skatterabatter til virksomheder og færre penge til velfærd. Eller ønsker de at bøje deres politik i retning af Enhedslisten, siger hun på vej ind i Finansministeriet onsdag aften.

Det er fortsat Enhedslistens hovedkrav om at indføre minimumsrettigheder i ældreplejen og en styrket indsats mod social dumping gennem såkaldt kædeansvar, der skiller parterne.

Men det gør det heller ikke nemmere, at regeringen har lavet flere aftaler med den borgerlige opposition om vækstpakker og skattereform, mener Enhedslisten.

- En af grundene til, at de her forhandlinger er så svære, som de er, er, at regeringen har klattet milliarderne væk til aftaler med højrefløjen, som handlede om igen igen at give skattelettelser til dem, der har mest, og om noget så latterligt som billigere sodavand.

- Regeringen synes, det er dybt uansvarligt, de har sågar kaldt det ældrepopulisme, at ældre skal kunne komme i bad to gange om ugen. Men når det handler om skattelettelser og billigere sodavand, så ruller milliarderne derudaf, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Både regeringen og Enhedslisten har understreget, at forhandlingerne om en ny finanslov bør afsluttes senest søndag, for at sikre, at finansloven kan vedtages inden årsskiftet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip