Enhedslisten: Havde gerne været spareøvelse foruden

Mandag aften nåede Enhedslisten, SF og regeringen til enighed om besparelser på udviklingsbistanden, og tager dermed et stort skridt i retning mod næste års finanslov.

Det lykkedes Enhedslisten og SF at presse regeringens ønske om en besparelse på 2,5 milliarder på ned til én milliard kroner. Dagens aftale er dog betinget af, at partierne kan blive enige om en samlet finanslovaftale for 2015.

Selvom Enhedslistens udviklingsordfører Christian Juhl ikke jubler over den nye aftale, ser han tilbage på forhandlingerne med tilfredshed.

- Det er vigtigt for mig at understrege, at vi helst havde været hele denne spareøvelse foruden. Men vi synes, vi har opnået et tåleligt resultat, og vi har kæmpet hårdt for at friholde fattigdomsbekæmpelse for besparelser.

- Når jeg efterfølgende kigger på vores aftale, mener jeg ikke, at den kunne have en bedre profil - når det nu endelig skulle være, siger han.

SF's udviklingsordfører Trine Pertou Mach er heller ikke glad for besparelsen, men ligesom Christian Juhl glæder hun sig alligevel over resultatet.

- Vi opfattede det som en bunden opgave og har forhandlet det ned til, at der kun skal bespares en milliard kroner. Det er ikke vores kop te.

- Men vi mener faktisk, at verdens fattige er bedre stillet i stedet for, at regeringen indgik aftale med højrefløjen, siger udviklingsordfører Trine Pertou Mach.

Christian Juhl mener, at det tætte samarbejde med SF er en af de vigtigste årsager til, at mandagens aftale faldt på plads.

- Vi har haft et tæt samarbejde, hvor vi har stået fast på nogle principper om, at vi ikke vil ramme de fattigste. Den mission er lykkedes, siger Christian Juhl.

/ritzau/

 

Dagens Gossip