Enhedslisten holder møde om Bødskovs fremtid

Skrevet af admin

|

05/12/2013

Dagens topnyheder

Enhedslistens folketingsgruppe holder torsdag formiddag møde om problemerne i Politiets Efterretningstjeneste (PET) - herunder om justitsminister Morten Bødskov (S) kan fortsætte på posten.

Det siger Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, til TV2 News.

Hun er ikke tilfreds med Bødskovs udtalelser om, at det var af hensyn til efterretningstjenestens arbejde, at Retsudvalget ikke fik den sande forklaring på aflysningen af et besøg på Christiania i februar sidste år.

- Det retfærdiggør ikke at tale usandt over for Folketinget. Og hvis det er det, der er sket, så har vi virkelig et problem, siger Skipper til TV2 News.

Pernille Skipper vil ikke svare klart på spørgsmålet, om Morten Bødskov kan fortsætte som justitsminister, hvis han har givet vildledende oplysninger til Folketinget. Men hun lover, at der kommer et klart svar på det efter gruppemødet.

- Det kan du tro, siger hun til TV2 News.

Berlingske skriver torsdag, at besøget på Christiania blev udskudt, på grund af at Pia Kjærsgaards (DF) deltagelse ifølge PET ville gøre besøget farligere for alle udvalgets medlemmer og kræve flere betjente.

Men Folketingets Retsudvalg fik i stedet at vide, at besøget måtte udskydes, fordi daværende politidirektør i København, Johan Reimann, var forhindret i at deltage.

Justitsminister Morten Bødskov erkender, at retsudvalget ganske rigtigt ikke har ikke fået indblik i det trusselsbillede, som lå bag udskydelsen af besøget på Christiania.

- Men det er der en grund til, nemlig at jeg ikke mente og stadig ikke mener, at de oplysninger skal videregives, fordi det vil kompromittere efterretningstjenestens kilder og efterretninger, som er dens hjertekule, siger han til Berlingske.

/ritzau/