Enhedslisten kræver opgør med økonomisk reform-iver

Flere førende økonomer vil have et bredere sigte end de senere års fokus på et større arbejdsudbud - at flere skal stå til rådighed på arbejdsmarkedet.

Og det vækker genklang hos Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper.

- Det næsten blinde fokus på det øgede arbejdsudbud, som skiftende regeringer har haft, har på intet tidspunkt virket. Det skaber ikke arbejdspladser, at mennesker presses på pengepungen og sendes ud i fattigdom. Det presser til gengæld lønningerne.

Den offentlige sektor skal blive mere effektiv, uddannelserne skal styrkes og målrettes arbejdspladser, der skaber vækst, og Danmark skal blive et mere gunstigt land for iværksættere.

Det skriver økonomiprofessor og tidligere økonomisk vismand Nina Smith i en kronik i Berlingske. Det møder opbakning fra andre økonomer.

Enhedslistens politiske ordfører håber, at der bliver lyttet i regeringen.

- Jeg er rigtig glad for, at der nu er førende økonomer, der råber højt, at kejseren ikke har noget tøj på. Selvfølgelig kommer der ikke automatisk arbejdspladser ud af nedskæringer på dagpenge eller kontanthjælpen.

- Og selvfølgelig er der en grænse for, hvor mange år i streg man kan skære to procent på eksempelvis vores sygehuse, siger Pernille Skipper.

Hos regeringspartiet Venstre er finansordfører Jacob Jensen ikke enig med økonomerne. Han siger, at "alt er i spil, herunder også arbejdsmarkedsområdet".

/ritzau/

 

Dagens Gossip