Enhedslisten: MRSA-aftale er bedre end ingenting

Det er bedre end ingenting, selv om det stadig ikke er godt nok.

Sådan lyder det fra Enhedslistens miljø- og fødevareordfører, Per Clausen, efter Folketingets partier er blevet enige om en MRSA-plan, der skal nedbringe forbruget af antibiotika i dansk landbrug med 15 procent frem mod 2018.

- Desværre lykkedes det ikke for Enhedslisten at komme igennem med vores krav om en indsats, der markant kunne have reduceret udbredelsen af den resistente MRSA-bakterie, siger Per Clausen i en skriftlig kommentar.

I stedet mener miljøordføreren, at man i første omgang må nøjes med at stoppe yderligere spredning af MRSA-bakterien - og at det trods alt er bedre end ingenting.

- Vi forsøgte i forhandlingerne at komme igennem med forbedringer af dyrevelfærden, der kunne have reduceret behovet for antibiotika i svineproduktionen.

- Men desværre ville hverken regeringen eller højrefløjen være med til at lade smågrisene blive så længe hos soen, at de ikke bliver syge i forbindelse med fravænningen, siger Per Clausen.

Til gengæld ser ordføreren fra Enhedslisten det som en positiv ting - om end det kunne være bedre - at aftalen sikrer en reduktion i forbruget af antibiotika.

Hos Liberal Alliance, som valgte at stå uden for den indgåede aftale, mener fødevareordfører Mette Bock, at det er utopi at kunne reducere antibiotikaforbruget yderligere med 15 procent på tre år.

- De danske svineproducenter har allerede gjort en stor indsats for at mindske forbruget.

- Alene fra 2009-2014 er det reduceret med 17 procent, og i international sammenhæng ligger vi i forvejen meget lavt, siger Mette Bock i en skriftlig kommentar.

Dertil kommer, at det nærmest også bliver umuligt at kontrollere, om man kommer i mål, påpeger ordføreren fra Liberal Alliance.

Ud over reduktionen af antibiotikaforbruget indeholder aftalen blandt andet hygiejnetiltag, der har fokus på at hindre spredning af husdyr-MRSA til det omgivende samfund, overvågning af udviklingen i husdyr-MRSA og forskning i smitteveje.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip