Enhedslisten: Sanktioner over for ledige er stramme nok

Sanktioner mod arbejdsløse, der siger nej til et job, er hårde nok. Derfor skal reglerne ikke strammes yderligere.

Sådan lyder det fra Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører, Christian Juhl.

Udmeldingen kommer, efter at De Radikales leder, økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard, har foreslået, at ledige, der takker nej til et jobtilbud, skal fratages dagpengene.

Christian Juhl peger på, at de nuværende regler allerede betyder, at ledige mister dagpengene i tre uger, første gang de takker nej til et job. Anden gang mister man dagpengene helt, indtil man har præsteret 300 timers arbejde.

- Hertil kommer, at alle arbejdsløse ved, at fanden er løs - rent økonomisk - hvis ikke han eller hun har fundet et arbejde efter to års ledighed. Så er der alene kontanthjælp eller ingen hjælp tilbage, siger Christian Juhl.

Forslaget fra Morten Østergaard kommer i forlængelse af DR-programmet "Den dag de fremmede forsvandt". Programmet følger en gruppe arbejdsløse, der tager et lavtlønnet job, som normalt er besat af udlændinge.

- Det er useriøst og populistisk, at Morten Østergaard stiller krav om stramninger af rådighedsreglerne på baggrund af tv-udsendelsen, lyder det fra Christian Juhl.

Hos SF erklærer man sig åbne for at forhandle på dagpengeområdet, men vil ikke forholde sig konkret til Morten Østergaards forslag.

- Vi vil gerne være med til at diskutere forslaget, men vi vil ikke være med til De Radikales stramninger på dagpengeområdet, uden at vi får diskuteret de lempelser, der gør det lettere for de arbejdsløse at genoptjene retten til dagpenge, siger gruppeformand Jonas Dahl til Ritzau.

- Det er meget sigende, at De Radikale kun er optaget af nye stramninger og nye skærpede krav til de ledige, siger han.

Jonas Dahl opfordrer desuden De Radikale til at åbne dagpengeforhandlingerne igen i stedet for "at gemme sig bag en dagpengekommission".

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip