Enhedslisten: Thorning laver afledningsmanøvre

Det gør ingen forskel for de lediges situation i Danmark, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) lørdag har annonceret, at hun har fremrykket afslutningstidspunktet for dagpengekommissionens arbejde til september 2015.

Det mener Enhedslistens socialordfører, Finn Sørensen.

- Det må betragtes som en afledningsmanøvre, konstaterer han over for Ritzau og uddyber:

- Det giver ingen klare svar på, hvad der skal ske her og nu med de mange tusinde danskere, som har mistet dagpengeretten, og de mange tusinder, som løber tør for den midlertidige arbejdsmarkedsydelse i løbet af 2015.

Enhedslisten ser dog et håb i, at Helle Thorning-Schmidt efter at have forsøgt at afvise en diskussion af dagpengesystemet i august nu har flyttet sig.

- Det viser, at hun er under et voldsomt pres, og det fortæller os, og forhåbentlig også vores alliancepartnere, at vi må holde fast.

- Vi har tidligere vist, at hvis vi gør det, så kan vi komme igennem med resultater og forbedringer for de mennesker, som det berører, siger Finn Sørensen.

Han ærgrer sig dog over, at statsministeren ikke har benyttet S-kongressen i Aalborg til at annoncere en reel ændring af dagpengesystemet.

- I dag burde hun have taget konsekvensen og sige til sine græsrødder, at hun vil overbevise De Radikale og sikre trygheden for de mange berørte, mener ordføreren.

- Socialdemokraterne er det eneste parti, der ikke har en holdning til det danske dagpengesystem, og det er ødelæggende for muligheden for at fastholde regeringsmagten, erklærer Finn Sørensen.

Spørgsmål: Har Thorning tabt valget i dag?

- Man skal aldrig sige aldrig, lyder det fra Finn Sørensen.

Enhedslisten har som erklæret mål at rulle dagpengereformen tilbage ved at fordoble dagpengeperioden til fire år og halvere genoptjeningsperioden til 26 uger.

/ritzau/

 

Dagens Gossip