Enhedslisten udpeger 21 spidskandidater

Enhedslistens medlemmer har i det, partiet selv betegner som en "lang og demokratisk proces" udpeget det holdt af spidskandidater, som partiet stiller med til et kommende folketingsvalg.

Blandt de opstillede til de 21 pladser, som har størst chance for at give valg, er blandt andre nuværende medlemmer af Folketinget Johanne Schmidt-Nielsen, Pernille Skipper, Henning Hyllested og Stine Brix samt tidligere folketingsmedlem Søren Søndergaard.

- Medlemmerne har sat et stærkt og mangfoldigt hold af kandidater. Vi er klar til at gå i valgkamp og knokle videre for et mere trygt, lige og solidarisk samfund, siger partiets gruppeformand, Stine Brix, i en pressemeddelelse.

I den seneste meningsmåling fra 29. juni foretaget af Voxmeter for Ritzau står Enhedslisten til at få 8,6 procent af stemmerne, hvilket estimeres til at udløse 15 pladser i folketinget.

Hvis målingen holder til næste folketingsvalg, vil partiet dermed få tre pladser mere end de nuværende 12.

Enhedslistens årsmøde kan vælge de 21 spidskandidater, hvis to tredjedele af de delegerede bakker op om den samme kandidatliste.

Medlemmerne kunne ikke blive enige om en liste ved årsmødet i år, og derfor blev de to lister, der havde størst opbakning på årsmødet, sendt til en urafstemning blandt partiets knap 10.000 medlemmer.

Det er resultatet af den urafstemning, som har udpeget de 21 spidskandidater.

Valgdeltagelsen var på lidt over 38 procent, oplyser partiet - det højeste nogensinde ved en urafstemning.

/ritzau/

 

Dagens Gossip