Enhedslisten: Vi har ikke tillid til Morten Bødskov

Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, var klar i mælet, da hun efter et afgørende møde i gruppeledelsen tirsdag først på eftermiddagen trak tæppet væk under justitsminister Morten Bødskov (S), der efterfølgende valgte at trække sig fra posten.

- På grund af sagens omfang kan Enhedslisten ikke længere have tillid til Morten Bødskov som justitsminister, siger Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper.

Det sker på baggrund af sagen om Pia Kjærsgaard (DF) og Folketingets Retsudvalgs besøg på Christiania, som der har været samråd om tirsdag.

Samrådet skulle genoptages klokken 16, men nu har Enhedslisten besluttet, at de på baggrund af Morten Bødskovs svar i samrådet ikke længere kan have tillid til ministeren.

Med Enhedslisten som regeringens parlamentariske grundlag var det afgørende for ministerens fremtid.

- Det er fuldstændig afgørende for Enhedslisten, at der er tillid i det danske folkestyre. Det er afgørende, at Folketinget kan regne med, at de svar, man får fra en minister, er sandfærdige, fortsætter hun.

Bødskov fortalte mandag aften inden samrådet tirsdag, at han havde konstrueret en forklaring om, at daværende politidirektør Johan Reimann ikke kunne deltage i mødet på Christiania i februar 2012.

Retsudvalget havde fået at vide, at det var forklaringen på, at de ikke kunne besøge Christiania.

Den reelle forklaring var imidlertid, at der var en alvorlig sikkerhedstrussel mod Kjærsgaard og retsudvalget.

- Indtil i går fasthold justitsministeren, at det drejede sig om politidirektørens kalender. I går erkendte han så, at det ikke var sandt, det var konstrueret, en decideret løgn, siger Pernille Skipper.

Hun forklarer, at truslen ikke berettiger, at man opfinder historier.

- Han kunne have underrettet retsudvalget i fortrolighed, siger hun.

Pernille Skipper lægger i sin forklaring vægt på, at historien kom frem, fordi medierne havde gravet sagen frem, og det bekymrer hende.

- Vi må spørge os selv, hvad så med alle de sager, som ikke kommer på forsiden af Ekstra Bladet.

Justitsministeren har på baggrund af Enhedslistens udmelding valgt at trække sig som minister.

/ritzau/

 

Dagens Gossip