Enighed i nat: Fodboldkonflikt er afværget

En strejke i dansk topfodbold er afværget efter flere dages forhandlinger i Forligsinstitutionen. Klubberne og spillerne er blevet enige om ny overenskomst.

Det oplyser Divisionsforeningen fredag morgen.

- Vi har forhandlet en meget vigtig overenskomst på plads. Dermed er dansk fodbolds fremtid sikret både på kort og længere sigt. De europæiske kampe i de kommende uger kan gennemføres som planlagt, siger direktør i Divisionsforeningen, Claus Thomsen.

- Også i de hjemlige turneringer ruller bolden videre. Det er vi vanvittigt glade for. Det har været både lange og hårde forhandlinger, men med tanke på det resultat, vi har nået, har det været det hele værd, fortsætter han.

Divisionsforeningen og Spillerforeningen mødtes i Forligsinstitutionen mandag eftermiddag, men det varede altså over tre døgn, før brikkerne faldt på plads.

Og der stod meget på spil. Var forhandlingerne endt uden resultat, kunne det have mundet ud i en spillerstrejke begyndende på tirsdag.

Det ville i særlig grad have gået ud over FC København, AaB og FC Midtjylland, der i næste uge spiller om kvalifikation til europæiske gruppespil.

/ritzau/

 

Dagens Gossip