Ensom japaner slår fem ihjel i landsby

De japanske myndigheder har anholdt en mand, der mistænkes for at have stukket fem mennesker ihjel i landsbyen Sumoto på øen Awajishima i det vestlige Japan.

Det var en 32-årig kvinde, som slog alarm hos myndighederne og fortalte, at hendes forældre var blevet stukket ned.

Da politiet ankom i helikoptere til den normalt så stille landsby, fandt betjentene en ældre mand og en ældre kvinde dræbt af knivstik i en hovedbygning, mens to bevidstløse kvinder og en hårdt såret mand blev fundet uden for huset.

De tre sårede døde kort efter af deres kvæstelser på et hospital.

Ofrene var mellem 60 og 80 år.

Den anholdte, Tatsuhiko Hirano, der er 40 år, beskrives i japanske medier som "hikikomori" eller "socialt utilpasset". Han var arbejdsløs og boede tæt på ofrene.

Ifølge lokale medier var Hiranos tøj oversprøjtet med blod, og han tilstod øjeblikkeligt at have begået drabene.

- Hirano bor i området med sin far og sin farmor, skriver nyhedsbureauet Jiji Press, som citerer lokale indbyggere for oplysninger om, at den anholdte sjældent forlod sit hjem og havde levet isoleret siden skoletiden.

Fænomenet med en såkaldt "hikikomori" - der bogstaveligt betyder tilbagetrukken - forekommer ret tit i det japanske samfund. Det drejer sig i de fleste tilfælde om teenagere og unge først i 20'erne, som ikke falder til, og som isolerer sig i årevis i deres forældres hjem, hvor de forbliver bag lukkede døre i mørklagte rum.

/ritzau/AFP

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip