Entreprenør anklages for sort arbejde for millioner

Sort arbejde for millioner af kroner og systematisk fusk med fakturaer har tilsyneladende været drivkraften i et sydsjællandsk firma i entreprenørbranchen.

I hvert fald påstår anklagemyndigheden, at direktøren har snydt staten for godt 11 millioner kroner i kildeskat og for mere end seks millioner kroner i moms.

I den kommende retssag risikerer den 31-årige mand både fængsel og at blive idømt en tillægsbøde på næsten 20 millioner kroner.

Det fremgår af anklageskriftet fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i sagen mod direktøren og hans 32-årige makker.

Politiet kom på sporet af sagen i slutningen af 2013, og mændene blev anholdt i februar i år.

En tredje mand blev også sigtet for at have ydet praktisk assistance i forbindelse med svindelen, og han blev i april straffet med fængsel i to år.

Flere gange fik han angiveligt instrukser om at hæve store kontantbeløb fra betaling af urigtige fakturaer.

Efter selv at have scoret 10 procent af beløbet gav han kontanterne videre til den 32-årige, som derefter transporterede pengene til direktøren, påstås det i anklageskriftet.

Tidligere har politiet oplyst, at der er tale om et eksempel på såkaldt kædesvig.

- Mændene havde base i Næstved, men arbejdede for forskellige større firmaer i København, har politikommissær Johannes Skree-Lassen fortalt.

Straffesagen mod direktøren og makkeren drejer sig både om unddragelse af skat, momssvig og om snyd med hensyn til betaling af arbejdsmarkedsbidrag.

Politiet har allerede beslaglagt en række værdier og kontanter. Friværdien af fire ejendomme, som direktøren personligt ejer, kræves konfiskeret, såfremt han findes skyldig.

Desuden skal i alt 1,4 millioner kroner i kontanter lægges i statskassen, og det gælder også indestående på en bankkonto - hvis altså anklagemyndigheden får medhold.

Retten i Næstved tager fat på sagen 9. september.

/ritzau/

 

Dagens Gossip