To er anholdt efter drab på russisk oppositionspolitiker

To mistænkte er anholdt efter drabet på den russiske oppositionspolitiker Boris Nemtsov, som blev dræbt for en uge siden i Moskva ikke langt fra Kreml.

Det siger efterretningstjenesten FSB's chef, Aleksander Bortnikov, ifølge nyhedsbureauet Interfax og den statslige tv-station TV Rossija-24.

- Som et resultat af vores arbejde har vi lørdag anholdt to personer, der er mistænkt for at stå bag forbrydelsen. Det drejer sig om Ansor Gubajev og Saur Dadajev, siger Bortnikov.

Ifølge FSB-chefen er den russiske præsident, Vladimir Putin, blevet informeret om anholdelsen.

Han siger videre, at efterretningstjenesten fortsætter arbejdet med efterforskningen.

Den tidligere vicepremierminister Nemtsov, som var en af Putins mest markante kritikere, blev dræbt af skud i ryggen forrige fredag på en bro i det centrale Moskva.

Han er den mest fremtrædende politiker, der er blevet dræbt i den russiske hovedstad i nyere tid.

Nemtsov blev tirsdag stedt til hvile på Troekurovskoje-kirkegården i Moskva.

Ved begravelsen deltog omkring 600 mennesker, heriblandt familien til den 55-årige Nemtsov og repræsentanter for oppositionen, mens flere europæiske politikere var blevet nægtet indrejse for at deltage i begravelsen.

Inden begravelsen lå Boris Nemtsov lit de parade i menneskeretscentret Andrej Sakharov-centret i Moskva, hvor op imod 10.000 var mødt op for at vise ham den sidste ære, mange af dem græd og gav præsident Putin skylden for drabet.

Vladimir Putin selv mener, at drabet har politiske undertoner og sagt, at "Rusland burde være fri for den form for skam og tragedier, som vi på det seneste har været udsat for".

Kreml har afvist at være involveret og betegner drabet som en "provokation", der har til formål at kaste et dårligt lys over Putin og styrke hans politiske modstandere.

Boris Nemtsovs oppositionsfløj mener derimod, at Kreml har skylden for at have skabt en hadsk atmosfære, der rammer Putin-styrets kritikere.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip