Er det her det ultimative våben mod dræbersnegle?

Det er allerede sæson for den iberiske skovsnegl - men især når det bliver lidt varmere i vejret begynder de i høj grad at komme frem og være en plage i køkkenhaver og bede.

Folkene bag havesiden kan-lir mener dog, at de helt tilfældigt har opdaget et helt naturligt middel, der virker glimrende mod de såkaldte dræbersnegle.

Læs også: Derfor skal du arbejde nøgen i haven på lørdag

»Ved rent og skær tilfælde opdagede vi, at i et bed, vi havde i et hjørne, kom der ingen snegle. Beddet havde mos i bunden, så vi prøvede i et andet bed at strø mos, og heller ikke der kom der snegle,« fortalte manden bag hjemmesiden, Kjeld Nielsen til Ingeniøren tilbage i 2013.

Det døde mos har Kjeld Nielsen blandt andet fået ved at drysse jernvitrol på græsplanen, hvorefter det døde mos kunne samles ind med en lille mosfjerner.

Ifølge seniorrådgiver ved Aarhus Universitet Jesper Bladt kan det være årsagen på mossets hemmelige våben:

»Man kunne få mistanke til den jernvitriol, der er blevet brugt for at tage livet af mosset, har en betydning. Men jeg har ikke nogen konkret viden på området,« siger han til Ingeniøren.

Læs også: Coop sætter prop i giftflasken

Ifølge Kjeld Nielsen skal man bruge et moslag på ca. 15 cm's tykkelse, da det efter et stykke tid falder sammen og bliver til en tynd 'skorpe' på 3-5 cm.

»Fordelen ved denne skorpe er, at for det første vil dræbersneglene ikke kravle over det udtørrede mos, og for det andet kommer der næsten heller ikke noget ukrudt op igennem laget,« forklarer han på kan-lir.dk.

 

Dagens Gossip