Er dit bland-selv slik for gammelt?

Mange af os elsker bare at stikke skeen ned i de farverige vingummier og blande lige nøjagtig den pose slik, som falder allerbedst i vores smag.
Det er dét, konceptet med bland-selv slik kan.

Men det kan også indbyde de mange ejere af slikbutikker og kiosker landet over til at snyde, hvilket de ifølge metroxpress gør.

Det er nemlig vældig let at fylde de store beholdere med smuglerslik købt i Sverige eller Tyskland og dermed spare afgiften på omkring 25 kroner per kilo slik.

Læs også: Udbredt svindel i slikbranchen: 32 ton slik konfiskeret

Hos SKAT bliver tendensen med ulovligt smuglerslik bekræftet med den kontrol hos forhandlere, der indtil videre er lavet i 2014.
På landsplan havde hver tredje slikbutik ikke betalt afgifterne for deres slik korrekt. Og derfor vil SKAT fortsat have fokus på snyd i branchen.

- De kontrollerede virksomheder er ikke tilfældigt udsøgt, men udvalgt systematisk ud fra vores viden om branchen. Derfor kan man ikke konkludere, at en tredjedel af de danske slikforhandlere laver fejl. Men resultatet har bekræftet, at vi skal forsætte indsatsen på dette område, siger Preben Buchholtz Hansen, underdirektør i SKAT i en pressemeddelelse.

Det er ikke kun statskassen, men også dig som slikmund, der kan blive snydt af smuglerslikket. Snyderiet kan gøre det vanskeligt for kioskejerne at holde styr på, hvor gammelt slikket er, og man kan heller ikke spore, om slikket bliver kaldt tilbage fra producenten. 

Christian Boas Linde, landechef hos Cloetta i Danmark, forklarer, at det forretningsmæssigt er umuligt at sælge bland-selv slik til under 7 kroner per hundrede gram, når man skal betale moms og afgifter.
Så hvis du vil være sikker på kvaliteten af dit bland-selv slik kan det være en god idé ikke at gå efter de billigste gram. 

Læs også: Gammelt slik: Virksomhed fusker med datoer på søde sager

 

Dagens Gossip