Er dit forsikringsselskab ligeglad med dit barns sikkerhed? Få svaret her

Hvordan er dit barn og dets autostol dækket, når uheldet sker?

Svaret på det spørgsmål har autostol-ekspert, Kristian Konradsen fra Autostol.dk, gransket i en ny undersøgelse, hvor han har spurgt 14 danske forsikringsselskaber om deres dækning af autostole, og hvornår de mener, en autostol er skadet nok til, at de udbetaler erstatning. 

Halvdelen af forsikringsselskabernes tilbagemeldinger var chokerende, ifølge Kristian Konradsen, som konkluderer at flere af de store forsikringsselskaber mangler fokus på barnets sikkerhed.

Læs også: Advarsel til forældre: Vintertøj gør autostole til rene dødsfælder

- Jeg troede, de fleste forsikringsselskaber fulgte anbefalingerne fra producenter og erstattede stolene efter et uheld. Men som det ses i undersøgelsen er det langt fra alle, der erstatter stolene efter et uheld, hvis ikke der er synlige skader på autostolen, eller der har siddet et barn i autostolen, siger Kristian Konradsen og uddyber:

- De usynlige/indre skader er mindst lige så farlige som de synlige. Hvis farten har været over 30 km/t er der stor sandsynlighed for, at stolen ikke længere er funktionsdygtig. Problemet er også, at ingen kan teste det, og ingen kan sige, om en stol er skadet, hvis ikke der er synlige skader. Det er derfor, at stolen bare skal kasseres og forsikringsselskaberne bør erstatte – det er jo derfor, man har dem.

Læs også: Dødskavalkade: Dem mistede vi i 2014

To store skurke
Der er især to forsikringsselskaber, der får kritik i undersøgelsen.

Det er GF Forsikring, idet de kræver, at kunden selv skal påvise, at stolen er ubrugelig, hvis ikke der er en synlig skade. Og Tjenestemændens Forsikring stiller også forbrugerne ringe, eftersom de slet ikke dækker ved usynlige skader på stole efter babystolen (0-13 kg).

Et spørgsmål om vurdering
De fleste forsikringsselskaber svarer, at det vurderes fra sag til sag, og hermed opstår der en risiko for, at autostole, der burde være kasseret, ikke bliver det, lyder det fra Kristian Konradsen, som ikke er begejstret for den tilbagemelding.

Mere lovende ser det ud hos andre forsikringsselskaber.

Læs også: Året der gik: Se de 10 mest populære emner i 2014

Klassens autostole-dukse
I den helt anden ende af undersøgelsen er LB koncernen (bl.a. FDM), som har en dækning svarende til producenternes anbefaling. De erstatter, hvis bare du har kørt mere end 10 km/t.

TopDanmark og Danske Forsikring har næsten samme dækning og erstatter stolene, da de dækker, hvis bare autostolen har været indblandet i et uheld.

Om forsikringsselskaberne ved bedre end producenterne og derfor ikke følger deres anbefalinger, eller om de tænker mere på penge end børnesikkerhed - må være op til forbrugerne at vurdere, konkluderer Kristian Konradsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip