Er du blandt de heldige? Glædeligt penge-nyt et hav af danskere

Skrevet af Emil Martesen

01/03/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Er du blandt de heldige?

Dagens topnyheder

Danske pensionsopsparere har god grund til at smile i disse dage.

Efter en periode med udfordringer på de finansielle markeder ser det nu ud til, at vinden har vendt. Ifølge de seneste tal fra Nationalbanken oplevede pensionssektoren i januar en markant vækst i afkastet, der løb op i hele ni milliarder kroner.

Resultatet markerer den tredje måned i træk med positive afkast, og sætter på mange måder to streger under en stabiliserende tendens i et ellers volatilt marked.

Det skriver Ekstra Bladet.

Privatøkonom i Arbejdernes Landsbank, Brian Friis Helmer, lægger heller ikke skjul på, at han er begejstret på kundernes vegne:

"Positiv start på året for pensionsafkastene. De seneste tre måneder har budt på et samlet afkast på ikke mindre end 349 mia. kr. Det er gode nyheder for landets pensionsopsparere, som igen ser afkastene gå opad efter en længere periode med negativt fortegn på afkastet. Det er særligt kursstigninger på aktier, som trækker op i det samlede afkast", skriver han i en kommentar ifølge Ekstra Bladet.

Den glædelige nyhed kommer i kølvandet på, at 2019, 2021 og 2022 allerede var gode år for pensionsfondene med et samlet afkast på 1025 milliarder kroner.

Og 2023 ser ud til at følge denne opmuntrende tendens med et samlet afkast på 344 milliarder kroner, hvoraf en stor del blev realiseret i årets sidste to måneder.

Denne flotte slutspurt kom som en kærkommen nyhed for de danske pensionskunder, der i 2022 måtte se sektoren lide under tab på 700 milliarder kroner, primært på grund af tab på obligationer.

Og den positive udvikling står i skarp kontrast til de udfordringer, pensionssektoren har mødt tidligere, og bringer et håb om fortsat vækst og stabilitet. Det er en udvikling, der ikke kun glæder de direkte involverede i pensionssektoren, men også tegner et lovende billede for den brede økonomi.