Er du det yngste barn? Så har du gjort dine søskende sundere

Hvis et barn har ingen eller kun ældre søskende, når det starter i skole - så er det tre gange så sandsynligt, at barnet er overvægtigt, end hvis barnet har yngre søskende.

Det viser forskning fra University of Michigan ifølge TV2.no.

Forskerne har undersøgt 700 børn og sammenhængen mellem deres overvægt og det at få yngre søskende, før børnene fyldte seks år.

Læs mere: Ekspert: Her er den bedste alderforskel mellem søskende

Resultaterne viste, at de børn, som havde yngre søskende, da de startede i skole, havde et lavere BMI og generelt et bedre helbred end de andre børn.

Undersøgelserne blev ledt af børnelæge Julia Lumeng. Hun mener, at en mulig forklaring kan være, at forældrene ændrer måden, som de giver de andre børn mad på, når et nyt barn kommer til verden.

Julia Lumeng peger også på, at børn gerne leger mere aktivt og har mindre stillesiddende tid, når yngre søskende bliver født. Det bidrager til et sundt BMI.

Studiet bliver publiceret i American Academy of Pediatrics i april.

Læs mere: Ny undersøgelse: Den yngste i en søskendeflok er den sjoveste

En undersøgelse fra Yougov, som blev lavet sidste vinter, undersøgte personlighedstræk på baggrund af barnets nummer i søskendeflokken.

Undersøgelsen viste, at der var tendens til, at den ældste i flokken havde en højere grad af ansvarhedsfølelse, end den yngste havde. Til gengæld havde det yngste barn tendens til at være det sjoveste.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip