Er du enig? Her er den ideelle mandekrop

Der sker et stadigt stigende fokus på mandekroppen i medierne og modebladene. Det viser sig blandt andet ved, at andelen af skønhedsprodukter til mænd er steget med 70 procent mellem 2012 og 2014. Mænd skal være lækre, men hvad er lækkert?

Ofte diskuteres objektiviseringen af kvindekroppen, men vi bør også lægge mærke til, hvilke idealer, mændene føler, de skal leve op til. Det forsøger denne video fra Buzzfeed at sætte fokus på.

På baggrund af en række studier, sætter den ord på, hvad forskellige kulturer oplever, gør en mand attraktiv. 

Læs også: Se, hvor meget den 'ideelle' kvindekrop har ændret sig over 3.000 år

USA skal manden fx gerne være muskuløs og ”lumbersexual” – forestil dig fyren i skovmandsskjorte og med et veltrimmet skæg. En metroseksuel mand, der ser rå ud, men stadig går op i at bruge en god ansigtscreme og at trimme sit fuldskæg.

Man(d) skal helst være hvid
Desuden skal manden være hvid, hvilket også afspejler sig i de fleste Hollywood films helte-roller.

At være hvid er i det hele taget en fordel i flere af verdenshjørnerne, som anser den hvide mand som idealet. I Indien sælges sågar blege-produkter til mørkhudede mænd, og i Brasilien og i Sydafrika, som begge har en mangfoldig sammensætning af sorte, hvide, mulatter osv., anses den hvide hudfarve også som trendy.

Helst skal manden på forsiden af magasinerne derfor være af ”vestligt” udseende, viser flere studier af mode og forskellige kulturers vurderinger af, hvad en lækker mand er i dag.

Ingen hår tak
I de arabiske lande hitter mændene i de tyrkiske populær-serier. Her er den romantiske mand – som i øvrigt fjerner sine kropshår fra fx ryggen – idealet.

Læs også: Mænd fortæller: Disse ting ved kvinder ikke, at vi lægger mærke til

Pigefarvet, stramt tøj og makeup
I Italien skal mændene være velklædt, hvis de vil leve op til idealet for mænd. Tøjet skal være tilpasset figuren, og det er kun godt, hvis manden tør være mand nok til at gå med farver (også farver, der traditionelt set anses som feminine).

I Sydkorea må manden meget gerne gå med makeup og få plastic-operationer af næse og øjne.

Læs også: Billedgalleri: Sommermode: Mænd skal gå i hæklede shorts

I Storbritannien må manden gerne ligne ingen ringere end David Beckham og have tatoveringer.

Danmark er desværre ikke med i studierne, men hvilken kulturs mande-ideal er du mest enig med?

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip