Er du født om sommeren eller vinteren? Din fødselsmåned betyder noget for din sundhed

Det er ikke lige meget for din sundhed som voksen, hvornå du er født. 

Et nyt studie fra Cambridge University viser, at personer, som er født om sommeren, har større sandsynlighed for at blive højere og mere sunde som voksne. Det skriver Independent.

Forskerne konkluderer, at forskellen på sommer- og vinterbørn skyldes sollysets indvirkning på graviditeten.

Forskerne fulgte udviklingen hos mere end 500.000 britiske mænd og kvinder for at finde ud af, om der var et link mellem sundhed og fødselsdag.

Leder af studiet John Perry siger til Independent, at studiet tyder på, at en persons fødselsmåned har stor betydning for vedkommendes generelle sundhed senere i livet, hvorimod undfangelsestidspunkt og fødselsdato er tilfældig og upåvirket af forældrenes alder, sundhed og sociale status.

Tidligere undersøgelser har allerede påvist en sammenhæng mellem fødselstidspunkt og babyens sundhed, og det fik John Perry og hans forskerhold til at ville se nærmere på, hvordan fødselsmåneden også påvirker voksenlivet.

Deres undersøgelse viser, at babyer født i juni, juli og august vejer mere ved fødslen og bliver højere som voksne. Forskningen peger desuden på, at piger født om sommeren kommer i puberteten senere, hvilket indikerer større sundhed i voksenlivet.

- Vores resultater viser, at fødselsmåneden har en målbar effekt på udviklingen og sundheden, men der er brug for mere forskning for at forstå mekanismerne bag denne effekt, siger John Perry.

Følg Dagens Videnskab for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip