Er du klar til hund? Læs her før du vælger

Plager børnene om at få en lille nuttet hvalp i huset? Så husk, at den ikke forbliver lille og nuttet, men måske vokser sig kæmpestor. 

Der er mange overvejelser, hvis man ønsker sig en hund. Og op mod 12.000 aflivninger af raske hunde hvert år i Danmark tyder på, at der er for mange, der ikke har gjort sig nok tanker om, hvad det kræver at holde hund. Det mener fødevareminister Dan Jørgensen. Og derfor sætter Fødevarestyrelsen i en kampagne fokus på gode råd til kommende hundeejere

Læs også: Kvinde på Sydsjælland skal af med 56 hunde

“Det er et stort ansvar at have en hund. Og det kræver tid, viden og indsigt at få sat skik på en hvalp. Det er der desværre mange hundekøbere, der ikke gør sig klart, og derfor går det galt,” siger Dan Jørgensen i en pressemeddelelse.

”Det er hverken moralsk eller etisk acceptabelt, at så mange hunde bliver ofre for ureflekterede impulskøb. Hvis hundens behov ikke bliver tilgodeset  kommer hunden til at mistrives og får alvorlige adfærdsforstyrrelser. I værste fald kan en sund og rask hund blive aggressiv og farlig” siger Dan Jørgensen. 

Læs også: Ung pige med hund udsat for groft overfaldet af fire mænd 

Han vil derfor opfordre folk til at tage testen på klartilhund.dk, før de vælger, om de skal have et firbenet familiemedlem.

Kampagnen laves i et partnerskab mellem Fødevarestyrelsen, Dyrenes Beskyttelse, Dansk Kennel Klub og Den Danske Dyrlægeforening.

Er du klar til hund, kan de se hvilke hunderacer der passer til dig på Dagens.dk som har beskrevet over 160 hunderacer, sorteret på en lang række af egenskaber og karakteristika.

 

Dagens Gossip