Er mysteriet om Jack the Ripper løst?

Over 200 personer er siden 1888 blevet nævnt som mulige mistænkte i sagen, blandt andre dronning Victorias livlæge, kunstneren Vincent van Gogh og forfatteren Lewis Caroll. Men den pensionerede mordefterforsker Trevor Mariott mener nu, at den skyldige var den tyske handelsmand Carl Feigenbaum.

Feigenbaum sejlede ofte til London og lagde til kaj nær Whitechapel-kvarteret, hvor de fem prostituerede Mary Ann Nichols, Annie Chapman, Elizabeth Stride, Catherine Eddowes og Mary Jane Kelly blev brutalt dræbt mellem 31. august og 9. november i 1888.

Læs også: Formodet seriemorder anholdt i USA

Siden flyttede han til New York, hvor han blev henrettet i den elektriske stol i 1894 for mordet for sin udlejer. Hans advokat skulle angiveligt have fortalt journalister, at han havde indrømmet Jack the Ripper-mordene og lignende mord i Tyskland. Carl Feigenbaum skulle have sagt, at en sygdom fik ham til at torturere og dræbe kvinder.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Man har længe ment, at morderen måtte have indgående kendskab til menneskets anatomi, da to af kvinderne havde fået fjernet deres livmoder. Trevor Mariott mener dog, at det kan være læger, der har gjort det efterfølgende i forbindelse med undervisning, og at Jack the Ripper dermed ikke nødvendigvis kendte til kirurgi.

Kritikere mener dog, at Trevor Mariott ligesom mange andre, der er optaget af sagen, mangler beviser.

 

Dagens Gossip