Erdogan fortsætter udrensningen i militæret efter kupforsøg

Tyrkiets regering har afskediget næsten 1400 soldater fra landets hær, som regeringen kæder sammen med den formodede bagmand bag kupforsøget tidligere på måneden.

Samtidig oplyser regeringen, at flere ledende ministre vil blive indsat i Tyrkiets øverste militære råd.

Landets vicepremierministre samt justitsminister, indenrigsminister og udenrigsminister indsættes i rådet.

De seneste skridt kommer få timer efter, at præsident Recep Tayyip Erdogan i et interview sagde, at der vil ske omfattende ændringer i landets militær.

I alt er 1389 mænd blevet fjernet fra militæret, fordi de mistænkes for at have forbindelse til Fethullah Gülen, en religiøs leder der lever i eksil i USA. Det skriver det statslige nyhedsbureau Anadolu.

Erdogan beskylder Gülen for at være bagmand bag kupforsøget.

Siden kupforsøget har præsidenten strammet kontrollen med Tyrkiets væbnede styrker.

Hundredvis af generaler og andre højtstående officerer er blevet afskediget.

Tidligere på ugen blev 1700 soldater og andre ansatte i Tyrkiets væbnede styrker fyret for deres formodede rolle i kupforsøget.

Mange andre er desuden anholdt og ventes at blive stillet for retten, fordi de er under mistanke for at have støttet forsøget på at fjerne Erdogan og regeringen fra magten.

- Vores væbnede styrker vil blive langt stærkere med det nye tiltag, vi er ved at forberede, sagde Erdogan lørdag i et interview.

Kupforsøget blev slået ned i løbet af natten til 16. juli efter kampe i hovedstaden Ankara og Tyrkiets største by, Istanbul. 237 mennesker blev dræbt i urolighederne, og flere end 2100 kom til skade.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip