Erdogan: Muslimske familier bør glemme fødselskontrol

Ingen muslimsk familie bør give sig af med fødselskontrol eller familieplanlægning, siger Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, som opfordrer fromme muslimer til at få flere børn.

- Vi vil mangedoble vores efterkommere. De taler om befolkningsplanlægning, om fødselskontrol. Ingen muslimsk familie kan beskæftige med sig med det, siger den tyrkiske leder, som mandag holdt en tv-transmitteret tale i Istanbul.

- Ingen kan blande sig i Guds værk, understreger han og tilføjer:

- Den første pligt er over for mødrene.

Kvindegrupper og oppositionspolitikere har kritiseret Erdogan for at fortælle kvinder, hvor mange børn de bør føde og for at afvise de vestlige ideer om ligestilling mellem kønnene.

Erdogan har tidligere sat lighedstegn mellem fødselskontrol og landsforræderi.

Tyrkiet har i dag tæt på 80 millioner indbyggere.

Under Erdogans ledelse har det regerende Retfærdigheds- og Udviklingsparti (AK), der har islamistiske rødder, sagt, at enhver kvinde bør føde tre børn, og at hendes plads er i hjemmet.

Diskussioner om ligestilling mellem kønnene er i Tyrkiet præget af stærke spændinger ligesom hele den politiske kultur i landet, men der har alligevel været hyppige kvindedemonstrationer på Taksimpladsen i Istanbul.

Kritikere siger, at problemer med kvindeundertrykkelse er taget til i de senere år, hvor AK har regeret, selv om partiet har gennemført en række roste lovændringer for at beskytte kvinder.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip