Erdogan til kvinder: Jeres rolle er moderskabet

Der er forskel på mænd og kvinder, og kvindens vigtigste rolle i samfundet er moderskabet, lyder det fra Recep Tayyip Erdogan i den seneste af en række stærkt religiøst funderede udmeldinger fra den tyrkiske præsident.

De biologiske forskelle på mænd og kvinder betyder, at de to køn ikke kan udfylde samme funktioner ifølge præsidenten, der mandag holdt en tale i Istanbul om rettigheder for et kvindeligt publikum, blandt andre hans egen datter Sumeyye.

- Vor religion har defineret en position for kvinder: Moderskabet, siger Erdogan om islam.

- Nogle kvinder forstår dette, mens andre ikke gør. Man kan ikke forklare det til feminister, for de accepterer ikke konceptet moderskab.

Man kan heller ikke, ifølge Erdogan, behandle mænd og kvinder ens, da "det strider mod menneskets natur".

- Deres menneskelige karakterer, vaner og fysik er forskellige. Man kan ikke stille en ammende mor på lige fod med mænd.

- Man kan ikke sætte kvinder til at udføre alle slags arbejde som i kommunistregimerne. Man kan ikke bede dem gå ud og grave i jorden. Det er imod deres natur, siger Erdogan - tilsyneladende med henvisning til de tidligere sovjetrepublikker efter Anden Verdenskrig.

Erdogans regering er tidligere blevet beskyldt for at begrænse kvinders rettigheder, og hans tale mandag er det seneste af flere angreb på tyrkiske feminister.

Feministiske grupper i det store land har blandt andet protesteret mod præsidentens ønske om, at alle kvinder skal have tre børn, og at abortrettigheder skal begrænses.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip