Erfaren socialdemokrat foreslår ny dagpengeløsning

Den ophedede dagpengediskussion får nu det socialdemokratiske folketingsmedlem Bjarne Laustsen, der er medlem af Folketingets Beskæftigelsesudvalg, til at komme med et løsningsforslag.

Ifølge Bjarne Laustsen bør regeringen kopiere en model, hvor højtuddannede ledige optjener dagpengeret, til også at omfatte ledige i jobrotation. Det skriver Fagbladet FOA.

FOA's formand opfordrer regeringen til at kigge nærmere på forslaget.

- Hvis vi bruger den samme model på jobrotation og aktivering, som vi bruger på højtuddannede, vil flere af de udfaldsramte dagpengemodtagere kunne reddes fra økonomisk ruin, siger Dennis Kristensen.

Den såkaldte videnpilot-ordning, hvor primært højtuddannede ledige optjener dagpenge, mens de kommer tættere på arbejdsmarkedet, bør også gælde folk i jobrotation og aktivering, hvor man i dag ikke optjener ret til dagpenge, mener Bjarne Laustsen.

- Det vil stensikkert virke. Det uddanner arbejdsstyrken, og vi gør jobrotation og aktivering til noget positivt. Det har det ikke været hidtil, siger Bjarne Laustsen til Fagbladet FOA.

En ny rapport fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI) viste tidligere på ugen, at ændringen af dagpengereglerne i 2010, hvor dagpengeperioden blev halveret fra fire til to år, ikke har haft den ønskede effekt.

Det har fået blandt andet Enhedslisten til at bede regeringen om at trække dagpengeforringelserne tilbage.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip