Erhvervsjournalist sigtes for kursmanipulation

Bagmandspolitiet har sigtet en dansk erhvervsjournalist og hans ven for kursmanipulation. Det bekræfter vicestatsadvokat Henrik Helmer Steen fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) overfor Ritzau.

- Det drejer sig en journalist, der har anbefalet læserne at købe aktier i små selskaber som en langsigtet investering. Han har selv købt aktier i selskaberne inden offentliggørelse - og solgt umiddelbart efter, siger Henrik Helmer Steen.

Det drejer sig ifølge vicestatsadvokaten om tre mindre selskaber, hvis aktier ikke har været handlet særligt meget. Journalisten skrev, at han selv havde aktier i selskaberne - han oplyste dog ikke, at han solgte dem igen kort tid efter artiklernes offentliggørelser.

- Det her er en mindre sag. Fortjenesten har været på omkring 100.000 kroner. Men vi ved ikke, om der er flere sager endnu. Men motivet har været at købe billigt og sælge dyrt, siger Henrik Helmer Steen.

- Det her er en mindre sag. Artiklerne er skrevet fra 2011-2013. Og fortjenesten har været på omkring 100.000 kroner. Men motivet har været at købe billigt og sælge dyrt, siger vicestatsadvokaten, siger Henrik Helmer Steen.

Vicestatsadvokaten sammenligner sagen med en tidligere sag mod en erhvervsjournalist, Claus Forrai.

Han blev i 2012 i Højesteret idømt fængsel i otte måneder for kursmanipulation. Det var en fordobling af den straf, som han blev idømt i landsretten. I denne sag løb gevinsten op i cirka en million kroner på 13 handler i mindre selskaber.

Begge de sigtede i den nye sag har krævet at blive beskyttet af et navneforbud, hvilket Københavns Byret nu skal tage stilling til i næste uge.

- Og vi regner med at have afklaret tiltalespørgsmålet i løbet af i år, siger Henrik Helmer Steen, der påpeger, at efterforskningen stadig er i gang.

TV2 Finans har været i kontakt med den pågældende journalist, der afviser at kommentere sagen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip