Erhvervslivet kalder karakterkrav en nødvendighed

06/04/2016 16:10

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Erhvervslivet klapper i hænderne, efter regeringen har fremlagt sit udspil til en gymnasiereform.

Regeringen vil blandt andet reducere antallet af studieretninger fra mere end 300 til 49 og stille et adgangskrav på 4 i dansk og matematik.

Og de krav er helt rimelige, lyder det fra Dansk Industri.

- Gymnasierne er ved at segne under deres egen succes, og studenterne kommer til at betale prisen, fordi de ikke har forudsætningerne for at gennemføre de uddannelser, som virksomhederne efterspørger, siger Charlotte Rønhof, underdirektør i Dansk Industri, i en skriftlig kommentar.

Hun mener, at udspillet ruster flere unge til at uddanne sig og også kan bidrage til at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse.

Hos Dansk Erhverv lyder det også, at kravene vil styrke fagligheden hos de unge.

- Gymnasieudspillet vil over en bred kam løfte fagligheden på landets gymnasier og klæde de unge langt bedre på til deres videre uddannelse, skriver uddannelses- og forskningspolitisk chef hos Dansk Erhverv, Mette Fjord Sørensen.

Hun kalder et adgangskrav på 4 "en nødvendighed".

- Eleverne skal vide, hvad det kræver at gennemføre en gymnasial uddannelse, og karakterkravet handler om, at de grundlæggende forudsætninger for at gennemføre skal være på plads, siger Mette Fjord Sørensen.

Ved fremlæggelsen af udspillet inviterer ministeren for børn, undervisning og ligestilling, Ellen Trane Nørby (V), samtlige partier til forhandlinger.

- Gymnasierne ønsker en politisk aftale, der sikrer ro om det vigtige arbejde, de laver. Derfor håber jeg, at partierne er klar til at være med til at tage ansvar om en ny gymnasiereform, siger Ellen Trane Nørby.

Første forhandlingsmøde er tirsdag 12. april.

/ritzau/